Natuurgeneeskunde

Natuurlijke middelen.

De natuurgeneeskunde is een holistische geneeswijze.  Dus zowel fysieke kenmerken, mentale kenmerken als ook energetische kenmerken zijn belangrijk en werken op elkaar in. We gaan niet de symptomen behandelen maar gaan op zoek naar de oorzaak van de klacht. Op die manier wordt het dier op alle vlakken gezonder, vitaler, vrolijk en meer ontspannen. Het dier komt meer in balans en mens en dier kunnen weer volop van elkaar genieten. We maken gebruik van (planten)kracht uit de natuur. Omdat dieren nog zo dicht bij de natuur staan past dit bij ze en reageren ze er vaak heel positief op.

Natuurgeneeskunde = duurzaam behandelen

 Belangrijke kenmerken van de natuurgeneeskunde zijn:

  • We gaan het zelfgenezend vermogen stimuleren.
  • De individuele kenmerken van het dier zijn van groot belang.
  • We maken gebruik van natuurlijke middelen en maatregelen.
  • We zoeken naar de oorzaak van de klacht i.p.v. alleen de symptomen te behandelen.
  • Meer inzicht in ziektesymptomen en het gedrag van uw dier.

Energetisch onderzoek & behandeling

Connectiesensor
Connectiesensor.

De connectiesensor is ontwikkeld door Erik Laarakker van holistisch dierenartspraktijk Den Hoek. De connectie sensor wordt binnen de praktijk gebruikt om voeding en supplementen te testen. Bij klachten ten gevolge van bijvoorbeeld verkeerde voeding, kunnen we heel specifiek testen welke voeding en/of supplementen wel/niet geschikt zijn voor uw dier. Tijdens een consult meet Vitality4Animals altijd met de connectie sensor of alle organen in balans zijn.

Quantum-Allergy

Indien er sprake is van allergieën of toleranties maken we gebruik van Quantum-Allergy. Toe te passen bij allerlei allergische klachten, zoals: zomereczeem, astma, bronchitis, jeuk en voedingsintoleranties. Quantum-Allergy is eigenlijk bij alle chronische aandoeningen, waarbij het lichaam te sterk reageert op een verstorende prikkel, in te zetten. Zo is ook geluidsovergevoeligheid bij honden, angsten en stress ten gevolge van trauma ‘s, insulineresistentie en hoefbevangenheid te behandelen met Quantum Allergy. We maken gebruik van een hele mooie en eenvoudige techniek, waarbij we met behulp van intenties en onze ademhaling bepaalde banen/punten op de wervelkolom activeren, waardoor het lichaam gereset wordt. Het lichaam gaat dan weer op een normale manier reageren op de verstorende prikkel. Ook angstige dieren zijn met deze techniek makkelijk te behandelen. We werken dan via de eigenaar van het dier, wat heel vertrouwd en rustig aanvoelt voor dieren. Ook is het mogelijk de Quantum Allergie als losse therapie in te zetten, zowel bij mens als bij dier.