Vastgezette emoties

Vastgezette emoties oftewel Trapped Emotions (TE’s) komen zowel bij mensen als dieren voor. Een TE ontstaat wanneer er een emotie ervaren wordt, van iets wat het dier op dat moment niet kan verwerken, een trauma. Die emotie blijft dan in het lichaam achter als een bal van frequenties. Deze zet zich ergens in het lichaam vast en blijft daar jaren zitten, zelfs een leven lang. Zo’n TE kan voortdurend of bij tijden invloed hebben op het welbevinden van het dier, zowel fysiek als emotioneel. Ze kunnen zodoende gedrag beïnvloeden, maar ook mede oorzaak zijn van ziekten. Een TE is van het dier zelf, of overgenomen van een dierbare in een zware tijd, of geërfd. Tijdens een healing test uit welke TE aanwezig zijn en welke ik met hulp van spirits mag releasen. En of we moeten weten waar de TE vandaan komen. Dat geeft heel vaak mooie inzichten in waar de vastgezette emoties vandaan komen. En zodra er bewustzijn op komt begint het loslaat proces al op gang te komen. Natuurlijk combineer ik deze techniek met het sjamanisme. Wat betekend dat ik mij spirituele helpers vraag om de emoties weer te laten stromen. Naar mijn gevoel werkt dit veel effectiever als dat ik het zelf ga doen. Zij geven ook feilloos aan waar in het lichaam de emotie zich heeft vastgezet.

Paard met voernijd

Even een voorbeeldje. Bij een paard kwam de emotie jaloezie er uit naast angst voor tekorten. Ik vraag of het wenselijk was daar meer info over te verkrijgen. Ja. Ik werd meegenomen naar een vorige leven van de IJslander, ook als IJslander ditmaal op IJsland. Hier is ze gestorven aan voedseltekort. Terwijl de sterkste IJslanders wisten te overleven is zij alleen en buiten de kudde gestorven aan voedselgebrek. Dit heeft zich helemaal vastgezet in haar lever en alvleesklier. Dus ze kwam ter wereld met het gevoel. Ik moet voor mezelf opkomen anders kan het me fataal worden. Met als gevolg en overdreven behoefte aan continu eten en een enorme angst dat andere paarden het eten voor haar neus wegpikken. Voernijd dus. Het werkt zo dat als je hiermee geboren wordt dat je dan zeker situaties gaat aantrekken die deze angst versterken. Je krijgt wat je uitzend. Juist om aandacht te vragen voor dit patroon dat geheeld mag worden. Dus in de opfok waren er weer sterkere paarden die haar aan de kant trapten waardoor zij niet bij het hooi kon komen. De emotie angst voor tekort gepaard gaand met een gevoel van frustratie en woede zet zich vast in het lever gebied. Ik heb de emoties weg gehaald samen met helpers en zie dat de merrie eerst meer agressie liet zien en daarna werd ze zachter. Ze zoekt meer contact en haar zachte liefdevolle kant komt meer naar voren.

Dieren spiegelen

Natuurlijk zijn ons dieren een spiegel voor ons. Dus ook voor vaak voor de eigenaar een patroon/ vastgezette emotie die losgelaten mag worden. Want als je een sterke band met je dier hebt dan kun je er van uitgaan dat bepaalde patronen ook in jouw zitten. Jullie zijn vaak niet voor niks bij elkaar. Daar bewustzijn op krijgen is van belang om gezamenlijk patronen los te laten zodat groei kan plaats vinden. Een moeilijk maar ook prachtig proces.