Quantum-Allergy in de praktijk

Wat heeft de Quantum Allergy cursus mij gebracht. Hoe werkt het en wanneer kun je het inzetten?

Allergieën en intoleranties

Afgelopen winter heb ik een bijscholing gevolgd, namelijk Quantum Allergy. Ik kom namelijk heel veel dieren tegen die met allergieën en intoleranties kampen. Dit uit zich vaak in jeuk, dunne of sterk wisselende mest/ ontlasting, traanogen, doffe vacht, weinig energie hebben, overgeven, koliek, zomereczeem etc. In 9 van de 10 keer is dit goed aan te pakken door een juiste manier van voeren.

Herstel maagdarmstelsel

Daarnaast is herstel van het maagdramstelsel vaak heel hard nodig. Ook als er alleen sprake is van jeuk. 80% van het immuunsysteem wordt in de darmen bepaald en het immuunsysteem is verantwoordelijk door het over-reageren op een bepaalde prikkels. Maar in een klein aantal gevallen helpt dit ook niet voldoende. Mijn eigen paarden zijn daar een goed voorbeeld van. Mijn merrie heeft last van een lichte vorm van zomereczeem en mijn ruin van COPD oftewel allergie voor schimmels en stof in het hooi.

De harde schijf van het dier

Ik weet nog heel goed dat een docent op de Silverlinde vertelde dat een allergie vaak op de harde schijf van het dier gaat zitten en dat middelen dan nauwelijks werken. Dit is me altijd bijgebleven en mijn vraag was dan ook altijd hoe haal je dat van die harde schijf af dan? De Quantum Allergy was wat ik zocht. Want door dit toe te passen ben je op energetisch niveau bezig die info van de harde schijf af te halen. Met de harde schijf van het dier bedoel ik dan eigenlijk het celgeheugen. Elk dier en mens heeft een celgeheugen. Hierin wordt opgeslagen welke prikkels in het verleden tot een negatief effect leidde zodat je die prikkels kunt gaan vermijden. Als een soort overlevingsinstinct dus. Het is dan nodig dit systeem te resetten want de reacties op de verstorende stof is vaak overdreven heftig.

Voorbeelden uit de praktijk

Een aantal praktische voorbeelden. Mijn eigen paard heeft dus last van een allergie van de luchtwegen voor schimmels in het hooi. Er hoeft maar een spoor van een schimmel in het hooi te zitten en het immuun systeem gaat overdreven reageren en de luchtwegen verkrampen waardoor hij minder zuurstof binnen krijgt. Er is niks mis met de spijsvertering. Afgezien van de allergie is mijn paard helemaal gezond. Ik heb hem nu dagelijks gereset voor schimmels in hooi en tot mijn grote verbazing heeft dat hem enorm geholpen. Hij hoest nooit meer, is niet meer benauwd en ik hoef zijn hooi dan ook niet meer te weken. Het is wel zo dat de gevoeligheid blijft, dus ontstaan er situaties waarbij de weerstand weer wat naar beneden gaat, dan kan de klacht opnieuw opspelen is mijn ervaring.

Een ander voorbeeld was van een paard dat altijd heel onrustig werd zodra je met het zadel aan kwam zetten. Het paard had een ernstige maagdarmaandoening dat we met behulp van natuurlijke middelen onder controle hebben gekregen. Ook had het paard een blokkade in zijn rug die met osteopathie verholpen is en ten slotte paste het zadel niet goed. Met behulp van een zadelpasser is er een mooi nieuw zadel aangemeten dat goed past. Dus dit paard was op alle vlakken weer helemaal hersteld.  Maar in het verleden had dit paard door haar gevoelige buik, de blokkade in haar rug en het slecht passende zadel een negatieve associatie ontwikkeld met aansingelen en opzadelen. Ze reageerde daar op met onrust want het zou wel weer eens pijn kunnen doen. Ik heb de eigenaresse de Quantum Allergy methode geleerd en deze heeft zij toegepast op het moment dat haar paard weer onrust vertoonde omdat het zadel in beeld kwam. En tot de grote verbazing van de eigenaresse reageerde haar paard hier direct op. De emotie was gereset en de onrust volledig verdwenen. Mooi toch hoe dat werkt.

Sindsdien pas ik de Qunatum Allergy methode vaak toe tijdens een consult en daarnaast leer ik de techniek ook vaak aan de eigenaren als ik denk dat het dier er baat bij kan hebben. Dus een mooie aanvulling op de andere methoden en technieken die ik al toepas.