Over mij

Wanda Wolters – gediplomeerd diertherapeut

Opleidingen

Wanda en Fjorgyn

Van  jong af aan ben ik gefascineerd door dieren en de natuur. Nadat ik jarenlang als verpleegkundige in de zorg (psychiatrie) heb gewerkt, heb ik in 2012 besloten dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Ik ben daarom begonnen met de 4-jarige opleiding veterinaire natuurgeneeskunde bij de Silverlinde in Breda. Een zeer boeiende opleiding die ik met goed gevolg heb kunnen afsluiten. Voordat ik met de Silverlinde begon heb ik verschillende cursussen gevolgd voor het communiceren met dieren. Mijn eerste cursus volgde ik bij de Zomerhof. Ik was direct heel enthousiast, er ging een wereld voor mij open. Na jarenlang oefenen en verfijnen, gebruik ik het nu dagelijks in mijn praktijk. Voor mij is er niks mooiers als luisteren en voelen wie het dier is en wat het ervaart en dit vervolgens over te kunnen brengen aan de eigenaar van het dier. Meestal zet ik ook een energetische healing in gericht op het weghalen van blokkades en het vergroten van het welzijn. Op dit moment (2022) volg ik een opleiding Inca Sjamanisme om dieren nog beter op energetisch vlak te kunnen ondersteunen.

IJslanders

Fjorgyn en Drengur.

Ik zorg zo goed mogelijk voor mijn twee IJslandse paarden. Mijn paarden hebben allebei zo hun zwakke en sterke kanten. Fjorgyn heeft insulineresistentie en zomereczeem en Drengur luchtwegproblemen. Het is een leerweg geweest om ze beide in balans te krijgen en te houden. Als ze er niet waren geweest, was ik vermoedelijk nooit deze weg ingeslagen. Vitality4Animals heb ik dus aan hun te danken. Mijn paarden staan sinds 2015 aan huis in een kleinschalige Paddock Paradise en ik geniet dagelijks van hun aanwezigheid, de verzorging en de interactie.

Ieder dier & heeft weer wat anders nodig want iedereen is uniek.

Honden en katten

Ook honden en katten liggen mij zeer aan het hart. Ik heb mijn hele leven al katten gehouden. Prachtige dieren die heerlijk hun eigen gang kunnen gaan. Honden vind ik vaak zo trouw en onvoorwaardelijk in hun liefde naar hun eigenaar, ook daar ben ik vaak van onder de indruk.

Specialiteiten

In mijn werk ben ik gedreven en open-minded. Mijn sterke punt is, dat ik een goed ontwikkelde intuïtie heb, waardoor ik de dieren goed aanvoel en daardoor snel tot de kern van het probleem kan komen. Mijn ervaring is dat veel klachten, zowel fysiek als mentaal, hun oorsprong hebben in een disbalans in het energieveld. Wat vaak veroorzaakt wordt door trauma. Ik werk met name vanuit oeroude Sjamanistische technieken uit Puru. Met diepe dankbaarheid en respect voor de wijsheid van het Inca Sjamanisme loop ik dit pad, dat zich steeds meer verdiept en waarop ik nooit uitgeleerd raak. Mijn eigen trauma ’s healen en continu werken aan mijn eigen ontwikkeling vormt de basis om mens en dier te kunnen helpen op hun pad.

Ik help u en uw dier graag op weg naar meer balans en vitaliteit, want ik weet uit ervaring dat niks zo leuk is als een dier dat goed in zijn vel zit!