Natuurlijke middelen

Bachbloesems

De Bachbloesemtherapie wordt ingezet om bepaalde verstoorde emoties weer in balans te brengen. Er zijn in het totaal 38 remedies en iedere remedie past bij een bepaalde emotie of gemoedstoestand. De Bach-bloesemtherapie is dan ook bij uitstek een geschikte therapie bij de aanpak van allerlei gedragsproblemen. Je kunt daarbij denken aan:  angsten, onzekerheid. onrust, dominantie, problemen tussen dieren onderling, niet alleen kunnen zijn, voernijd etc.              

Homeopathie

Met homeopathie kan je zowel fysieke als gedragsproblemen aan pakken. In de homeopathie gaan we er van uit dat ziekte niks anders is dan een verstoring van de levensenergie. De homeopathische middelen werken op energetisch niveau en herstellen de levensenergie, waardoor klachten verdwijnen.

Kruidengeneeskunde

Fytotherapie of kruidentherapie is zeer geschikt om gezondheidsproblemen aan te pakken of om problemen te voorkomen. Bijvoorbeeld als pijnbestrijding, om balans te brengen in de hormoonhuishouding, om de weerstand te verhogen, om de organen te ondersteunen, als detox kuur en nog veel meer.

Schussler celzouten

Celzouten of mineraalzouten zijn voedingsstoffen die zich overal in je lichaam bevinden. Ze zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van alle processen in het lichaam. Bepaalde omstandigheden zoals stress, ziekte of  vervuiling kunnen ervoor zorgen dat de celstofwisseling verstoord raakt. Hierdoor ontstaan er tekorten. De celzouttherapie is er dan ook op gericht om deze tekorten weer aan te vullen. 

Spagyriek

Spagyriek zijn alchemistische plantenremedies. Spagyriek werkt zowel op energetisch als op fysiek niveau. Eigenlijk hebben de spagyrische complexen de kwaliteiten van homeopathie, fytotherapie, bloesemremedies, essentiële oliën en celzouten in zich verenigd. Spayriek is van planten gemaakt. De plant heeft een extra bewerking (alchemie) ondergaan waardoor zijn krachten nog sterker en zuiverder naar voren komen.

Essentiële oliën

Essentiële oliën worden ook wel aromatische of etherische oliën genoemd. Het is eigenlijk hele geconcentreerde planten kracht. De olie wordt gewonnen uit bloemen, bomen, wortelen, struiken en zaden. Ze zorgen voor de groei en ontwikkeling in de plant, ze ondersteunen en beschermen de plant tegen invloeden van buitenaf. Deze eigenschappen kunnen we dus ook heel goed gebruiken voor het herstel en het behoud van de gezondheid van onze dieren. Tijdens een eerste consult doe ik altijd een aromatest bij uw dier. Welke essentiële olie kiest uw dier uit? Bekijk een filmpje over de aromatest.

Alles wat je dier nodig heeft voor een gezond en vitaal leven is te vinden in de natuur.

Veulen.