Kat Zeppelin niet lekker

Ontgiften

Onze kat Zeppelin zat even wat minder goed in zijn vel. Hij werd wat mager en af en toe een kuchje of wat overgeven. Hij eet veel muizen, dus eerste gedachte is wormen. Dus een regulier wormenmiddel gegeven. Daarop werd hij eerder minder als beter. Al die gifstoffen in zijn lijf verdreven weliswaar de wormen maar het belast de kat ook. En vooral een hypersensitief katje als Zeppelin is dat snel best veel. Dus een ontgiftingskuur om al die nare gifstoffen er weer uit te werken. Zeppelin werd erg down. Veel slapen. Niet vrolijk. Dat is logisch, ontgiften kost het lichaam soms veel energie. Vooral als er veel afvalstoffen aanwezig zijn zien je vaak de dieren een dip krijgen. Maar als de kuur dan is afgerond komt de energie wel weer terug en voelen ze zich juist vele malen beter. Het zelfgenezend vermogen stimuleren kost het lichaam gewoon veel energie. Dus een dipje is na een healing of middelen inzet vaak te verwachten.

Healing

Na de kuur zat hij fysiek wel beter in zijn vel maar mentaal/ emotioneel vond ik hem nog steeds wat mat. Dus een sjamanistische healing. Eerst alle negatieve energie weg gehaald. Dat was best wel veel. Hij is gewoon erg gevoelig en pikt dus heel snel nare energieën op. Ook entiteiten, niet eigen energieën die zich op plekken in het energiesysteem nestelen die wat minder sterk zijn. Net als fysieke parasieten maar dan in energetische vorm. Dus het verwijderen van niet- eigen energie is net als fysiek ontgiften altijd een belangrijke stap om het dier verder te helpen. Naar mijn idee, heeft het weinig zin om allerlei positieve energie in een energetisch systeem binnen te halen als dat helemaal vol zit met verstorende energieën. Dat is dweilen met de kraan open. Meestal doe ik dit verwijderen van niet eigen energieën op afstand maar bij Zeppelin heb ik het in zijn bijzijn gedaan. Het leuke is dan dat je kunt zien hoe hij reageert. En zeppelin reageert altijd heel duidelijk op een energetische behandeling. Elke keer dat ik nare energieën uit hem trok begon hij heftig te kauwen en te slikken. Bijzonder om te zien.

Nachtmerries

Daarna gecheckt bij gidsen wat hier nu eigen lijk aan de hand was. Zeppelin had last van nachtmerries gehad en had daardoor zielsverlies opgedaan. Ook dieren hebben last van nachtmerries. En nare dromen hebben grote invloed op het dag bewustzijn. Dit is zowel bij mensen als bij dieren het geval. Door grote schrik kunnen zielendeeltjes zich afsplitsen en weg vluchten. Dit veroorzaakt da een energetische ruimte die dan weer gevuld wordt met niet-eigen energie. En zo raakt het dier verder verwijdert van zichzelf en gaat hij meer negatief gedrag laten zien en de spanningen die dit veroorzaakt verlaagd de fysiek weerstand met als gevolg grote kans op parasieten waardoor het dier nog meer verzwakt. Een vicieuze cirkel van ellende dus. Ik heb de zielendeeltjes terug gebracht en veel positieve energie naar hem gebracht. Wat hij heel fijn vond en helemaal van ging ontspannen, hij slaakte en zucht van verlichting toen ik een zielendeeltje naar zijn hart bracht. En daarna was hij weer helemaal ok. Hij is weer speels en actief en geniet weer van zijn leven. Eind goed al goed? Nou bij gevoelige dieren moet je alert blijven want ze kunnen zo weer wat oppikken en dan zijn ze snel weer uit balans. Maar voor nu is Zeppelin gelukkig weer helemaal ok.