Energetische healing

Wat houdt een healing in?

Sjamanisme

We werken met name met technieken uit het sjamanisme. Sjamanisme is een hele oude geneeswijze die stamt uit de tijd dat de mensen nog heel nauw verbonden waren met de natuur. Nu gaan we natuurlijk naar de dierarts of naar een gedragstherapeut met ons dier. Maar ook tegenwoordig blijkt dat niet voor alle dieren en alle klachten een oplossing te bieden. Terug naar de natuur en de natuur-spirits kan dan toch weer een weg openen tot herstel. Vanuit het sjamanisme gaat men er van uit dat er bij ziekte twee dingen aan de hand kunnen zijn, oftewel het dier wordt ziek omdat hij een deel van zijn ziel is verloren of/en het dier wordt ziek omdat er energieën in zijn lichaam of aura zitten die hem verstoren. Het dier kan een deel van zijn ziel kwijt raken tijdens een traumatische gebeurtenis. Het dier schrikt zo waardoor een zielendeeltje (deel van het dier) vlucht uit het lichaam. Vaak uit angst voor pijn en angst. Helaas komt zo n zielendeeltje niet altijd terug. Dat veroorzaakt een soort leegte in het dier en op die plek trekt het energieën aan die niet van hem of haar zijn. Dit zijn niet eigen energieën die kunnen zorgen voor gedragsproblemen of ziektes. We doen dan bijvoorbeeld een Soulretrieval, het terughalen van de zielendeeltjes. In de meeste gevallen zorgt dit er voor dat het dier een gedragsverandering laat zien. De hond laat opeens minder uitvalsgedrag zien, is minder bang of minder prikkelgevoelig. Of het paard durft eindelijk weer zonder andere paarden het bos in. Een hele mooie aanvullende therapie naast bijvoorbeeld de dierenarts en de gedragstherapeut.

Ballast

Daarnaast verwijderen we ook vrijwel altijd energetische ballast. Ballast ontstaat vaak door negatieve ervaringen in het verleden. De eerste jaren zijn daarbij cruciaal. Dieren die te vroeg bij de moeder zijn weggehaald of trauma’s hebben meegemaakt bauwen vaak extra ballast op die ze vaak hun leven lang meezeulen. Deze ballast zorgt dat het dier meer negatieve emoties ervaart en daardoor laat hij negatief gedrag zien, zoals agressie of angst. Deze emoties zetten zich vaak ook vast in het lichaam en op de plek waar het zich vastzet kunnen ook fysieke problemen ontstaan. Met behulp van energie worden deze emoties weer in beweging gebracht waardoor ze losgelaten kunnen worden. Negatieve emoties zoals, angsten, agressie, te veel zichzelf gekeerd zijn of zwaarheid verdwijnen. Het dier wordt lichter en vrolijker en de band met de eigenaar wordt sterker en fysieke klachten kunnen verdwijnen of verminderen.

De healing geeft uitstekende resultaten bij:

  • Angsten
  • Spanningen
  • Stress
  • Onverwerkte trauma ’s
  • Als begeleiding bij het stervensproces
Paard.

Hoe gaat een healing in zijn werk?

De healing vindt bij voorkeur op afstand plaats met behulp van een foto. We gaan heel gericht kijken welke energieën verstorend werken en wat het dier nodig heeft om meer in balans te komen. Na afloop van de behandeling krijgt u een verslag toegestuurd, zodat u kunt nalezen wat we hebben gedaan en wat er naar voren kwam bij uw dier.

De healing is ook in te zetten voor het reinigen van de omgeving of huis van het dier, want ook de woonplek kan negatieve ballast opbouwen. En ten slotte is de healing is ook voor de eigenaar van het dier vaak heel geschikt. Mens en dier gaan vaak samen op in hun ontwikkeling en beïnvloeden elkaar daarin. Dus als jij als eigenaar ook open staat voor een healing werkt dat dubbel zo sterk. Zie >