Energetisch leeglopen

Ken je dat? Je gaat naar een verjaardag, allemaal heel leuk en gezellig maar na afloop voel je je gesloopt. Alsof alle energie uit je weg is gelopen. Bij dieren gebeurd dit ook heel veel. Dieren hebben de neiging heel veel energie te geven. Er wordt vaak gezegd dat paarden zo heerlijke energie om zich heen hebben en dat je je zo opgeladen voelt na een bezoek aan het paard. Omgang met paarden is helend wordt wel gezegd. Alleen hoe voelt dit voor het paard? Het kan namelijk zo zijn dat je paard ook helemaal op jouw leegloopt. Sommige paarden laten dit zien, die staan er uitgeblust bij na een ritje terwijl ze fysiek het prima aankunnen. Maar de meeste paarden laten het niet zo duidelijk zien, dat zit niet in hun aard.

Hoe lost het paard dit op?

Als je paard in een kudde staat, 24/7 buiten en bezig kan met eten dan kan het in de meeste gevallen alle negatieve energie weer af laten vloeien. Veel paarden staan nog in nauw contact met de aarde en laten alle ballast zo weer de aarde in lopen. Maar er zit een grens aan, als hun mens bijvoorbeeld zich erg onstabiel voelt, dan wordt het soms lastig alles los te laten. Of als de belasting te hoog wordt of de omstandigheden zijn minder ideaal dan kan het veel van het paard vergen. Of je paard heeft een trauma en zwak eerste chakra waardoor het slecht los kan laten. Denk ook aan paarden op een zorgboerderij die 24/7 de energie voelen van mensen die niet in balans zijn. Dat heeft een grote invloed. Soms is een healing dan echt nodig om alle zware energie weer uit het systeem te halen en ze weer op te laden met lichte energie. Ze zijn daar altijd erg dankbaar voor.

Honden en katten

Dit geld ook voor honden en katten. Katten zoeken vaak heel bewust de negatieve energie op omdat ze meesters zijn in het ontladen van die zware energie. Maar ook katten kunnen gebukt gaan onder een teveel aan negatieve energie die ze overgenomen hebben van hun mens, vooral als ze niet naar buiten kunnen om even lekker hun kattending te kunnen doen.

Wat kun jij doen voor je dier?

Wat kun je zelf doen? Voel je niet schuldig als je niet helemaal in balans bent en toch naar je paard toe gaat. Juist schuldgevoelens zijn slopend en is zeer laag frequente energie. Je kunt er wel actief mee aan de slag gaan. Doe bijvoorbeeld de trust techniek oftewel mindfulness samen met je paard. Gewoon gaan letten op alle zintuigelijke ervaringen in plaats van in je hoofd te zitten. Wat hoor, ruik en voel ik eigenlijk nu ik hier zo sta, loop of op mijn paard zit. Door even in het hier en nu zijn ga je vanzelf aarden en loopt de negatieve energie al veel makkelijker naar de aarde weg. Zie ook echt voor je hoe de energiestroom door je voeten de aarde in loopt. Energie volgt je aandacht. Dus er gebeurd echt wat. Zo voel je jezelf beter maar neem je daarin ook nog eens je dier mee. Want de dieren voelen direct wat jij doet en gaan automatisch meedoen.

En geef je dier de ruimte om zijn soorteigen gedrag te uiten. Een erf-hond moet kunnen scharelen op het erf, een paard moet kunnen grazen met soortgenoten en een kat moet kunnen jagen op muizen. Dit is nodig om goed met de energie van de mensen om te kunnen gaan en weer op te laden. Want je staat er misschien niet bij stil maar voor dieren kan de omgang met de mens ook best een uitdaging zijnšŸ™ƒ.