Een natuurgeneeskundig groepsconsult voor meer harmonie tussen de dieren

CaDog

De laatste tijd krijg ik steeds meer aanvragen van diereigenaren die niet zozeer met een individueel probleem te maken hebben maar te maken krijgen met problemen tussen de dieren onderling.

Bijvoorbeeld een hond en kat die het niet goed met elkaar kunnen vinden, verschillende honden in een roedel waarbij er steeds een buiten de boot valt, problemen tussen paarden onderling in een kudde. Maar ook onrust als er een nieuw dier bij komt. Ook dit is heel goed door middel van natuurgeneeskunde te begeleiden, zodat de introductie van het nieuwe dier, minder stress oplevert. Bijvoorbeeld een nieuw paard in de bestaande kudde. Een jonge kitten bij een wat oudere kat of een nieuwe hond bij verschillende katten en honden. Als je dit introduceren van het nieuwe dier in een bestaande groep met aandacht, liefde en in kleine stappen gaat doen, heb je uiteindelijk veel minder kans op problematische relaties.

Wat kan Vitality4Animals in zo’n geval voor jouw en je dieren doen?

Indien het gaat over een bestaande groep dieren waartussen problemen zijn, dan ga ik dit helemaal in kaart brengen. Ik kom daarvoor bij de eigenaar van de dieren thuis of we gaan de situatie via telefoon of Skype doornemen. Ik ga dan in op vragen als: wanneer zijn de problemen begonnen, wat is het gedrag van de individuele dieren, wat is hun karakter? Maar ook een stukje geschiedenis en temperament van de verschillende dieren komt aan de orde. Op die manier kan ik in kaart brengen wat elk dier nodig heeft om weer goed met elkaar om te kunnen gaan. Ik geef gedragsadviezen en heel vaak adviseer ik Bachbloesems, omdat we op deze manier een eventuele emotionele onbalans aan kunnen pakken.

Praktijkvoorbeelden

Voorbeeld casus: er waren problemen tussen een hond en kat. In dit geval ging het om een vrij jonge hond die constant achter de kat aan zat. De kat kroop steeds meer weg, raakte erg gestrest, at en dronk slechter en plaste soms naast de bak. De eigenaresse zat met de handen in het haar en had als noodoplossing maar een bench aangeschaft waar de hond een grootste deel van de dag in verbleef. Een situatie die eigenlijk onhoudbaar werd. Ik heb een plan gemaakt zodat we dit probleem stapsgewijs konden gaan aanpakken en zowel de hond als de kat hebben Bachbloesems gekregen. Gelukkig ging het al vrij snel veel beter. Beide dieren kwamen tot rust en in een later stadium werden de hond en kat zelfs best hecht. Het laatste bericht dat ik kreeg was dat de kat nu zelfs mee ging met de uitlaatronde van de hond. Een super mooi resultaat!

Ook tussen paarden onderling of/en in de kudde is het niet altijd een en al harmonie. Ook hier heb ik verschillende paarden weer dichter tot elkaar kunnen brengen door de inzet van Bachbloesems.

Dierentolkgesprekken en de jassentechniek

Een extra hulpmiddel dat ik tot mijn beschikking heb is de readings/ dierentolk gesprekken die ik bij het dier kan doen. Dit geeft vaak zeer verrassende resultaten. Je krijgt een stukje inzicht in de emoties en motivaties van je dier. En vaak voelt het dier zich veel meer gehoord waardoor de situatie vaak ook al veranderd. En tot slot kan ik een healing doen bij een groep dieren. Ik doe dit via de jassentechniek. Door deze methode toe te passen wordt alle oude ballast die dieren bij zich dragen losgelaten. De dieren worden hierdoor minder belast door negatieve ervaringen uit het verleden en daardoor verloopt de interactie tussen de dieren soepeler. Ook hier heb ik nu verschillende positieve ervaringen mee op gedaan. Kortom; loop je vast omdat dieren steeds maar negatief op elkaar blijven reageren? Een natuurgeneeskundig consult gericht op de interactie binnen de groep kan een oplossing bieden.

Wat gaat Vitality4Animals doen?

Een uitgebreide intake waarbij elk dier aan de orde komt en de interactie tussen de dieren besproken wordt. Ieder dier krijgt een reading waardoor er op energetisch gebied duidelijk wordt wat er speelt. Na afsloop van het consult krijg je een uitgebreid verslag en stappenplan toegestuurd. Vaak worden er Bachbloesems geadviseerd. Elk dier krijgt zijn eigen individuele Bachbloesemmix voorgeschreven, afgesteld op het individuele gedrag en de emoties. Indien nodig kan ik de groep een jassentechniek behandeling geven.

Wat doe ik niet?

Als je kiest voor een groepsconsult dan kijk ik alleen naar de interactie tussen de dieren en het gedrag. Mocht er sprake zijn van een individueel trauma/ gedragsprobleem, dan is een individueel vervolgconsult noodzakelijk omdat er dieper op dit probleem in moet worden gegaan en er vaak ook middelen nodig zijn die dieper inwerken, zoals homeopathie. Ook als er achterliggende fysieke problemen spelen, dan is een individueel vervolgconsult noodzakelijk om ook die problemen aan te pakken.

Groepsconsulten zijn vaak hartstikke leuk en het geeft veel nieuwe inzichten in je dier! Het zorgt voor meer harmonie tussen dieren onderling.