Dierentolkgesprek

Wat gaan we doen als u een dierentolkgesprek aanvraagd?

Met behulp van een foto of ‘live’ bij het dier maken we contact. Via het dierentolkgesprek, oftewel telepathisch communiceren, ontvangen we beelden en gevoelens van uw dier, die we vervolgens vertalen in woorden en zinnen. We zijn dus doorgeefluik en vertaler. Op deze manier krijgt u inzicht in de belevingswereld van uw dier.

In een natuurgeneeskundig consult zit, indien nodig en gewenst, een dierentolkgesprek inbegrepen. U kunt echter ook een los dierentolkgesprek aanvragen. U kunt ons vooraf een aantal vragen mailen, waar u graag antwoord op zou willen krijgen. We zullen contact zoeken met uw dier, stellen de vragen aan uw dier en sturen u een verslag van het gesprek. 

Rennende hond.

Dieren willen heel graag gehoord worden, ze hebben zoveel te vertellen en kunnen je zoveel leren!

Waar is een dierentolkgesprek op gericht?

Een dierentolkgesprek geeft een heel mooi beeld van wat uw dier bezig houdt en hoe hij/zij naar de situatie kijkt. Het is ook heel waardevol als voorbereiding op belangrijke gebeurtenissen, zoals verhuizingen, operaties etc. Je merkt het na afloop vaak in hun gedrag, ze ervaren minder stress. Een dierentolkgesprek is ook vaak belangrijk voor getraumatiseerde dieren. Het helpt enorm als er aandacht is voor hun ervaringen. Ook als het dier in zijn laatste levensfase zit, wil het graag gehoord worden en kunnen er belangrijke vragen spelen, zoals; wil je nog wel leven? Dieren kunnen vaak prima aangeven wat ze nodig hebben van hun eigenaar hierin. Ook met overleden dieren is trouwens contact te leggen, ze hebben vaak waardevolle boodschappen voor hun eigenaar.

Vragen waar u als diereigenaar mogelijk graag een antwoord op zou willen krijgen zijn bijvoorbeeld:

  • Waarom laat hij/zij bepaald gedrag zien?
  • Hoe zou hij/zij het vinden als er nog een huisdier bij komt?
  • Waarom zijn er problemen tussen de dieren onderling?
  • Wat kan ik nog verbeteren voor het welzijn van mijn dier?
  • Wat heeft het dier mij te leren?