Blog

Energetsich healen

Ik ben al geruime tijd bezig met het geven van healing. Healingen geven is, naar mijn mening, niet iets wat je even in een korte cursus leert. Het komt voort uit een lang traject van bewustwording en werken aan jezelf. Steeds opnieuw je eigen valkuilen, blokkades, trauma’s en fysieke klachten onder de loep nemen. Niet alleen het cognitief analyseren en het zoeken naar oplossingen is belangrijk, maar vooral het doorvoelen van de pijn en de ongemak en het daarna stukje bij beetje los kunnen laten. Door de jaren heen kwamen er inzichten naar boven uit mijn eigen proces die ik kan toepassen bij het helen van mens en dier. Natuurlijk is het daarnaast ook zinvol om cursussen en trainingen te volgen op dit vlak en daar ben ik dan ook volop mee bezig.

UIT BALANS
Ik ben ooit begonnen als psychiatrische verpleegkundige en alle extremen van het “uit balans zijn” heb ik voorbij zien komen. Zowel bij mens als dier kun je je focussen op het probleem, de klacht, datgenen wat nadrukkelijk aanwezig is. Dat is ook belangrijk. Dat is een signaal dat er iets niet in balans is. Maar vaak ligt de oorzaak van de klacht diep weggestopt in je onderbewuste, zowel bij mens als bij het dier. Je ervaart datgenen wat je belemmert maar het is moeilijk om vat te krijgen op die weggestopte delen. Je hebt dat niet voor niks weggestopt. Hierdoor wordt het je namelijk mogelijk gemaakt om zonder te veel moeite wel gewoon door te kunnen gaan met je leven. Alleen op dieper niveau blijft het verstoren. Zorgt het dat de energie niet lekker stroomt. Dat je je geremd voelt, spanningen steeds opnieuw  naar boven komen. Het hele systeem is continu iets meer alert als nodig. Bij dieren zie je dit door een soort overprikkeldheid. Te snel en te heftig reageren op geluiden, geuren, gebeurtenissen of juist te erg in zichzelf gekeerd zijn (het slaat naar binnen). Ook op fysiek niveau zet dit tal van processen in werking. Bijvoorbeeld bepaalde hormonen in het lichaam die zorgen voor een lichte ontsteking gevoeligheid van het lichaam. Allerlei vage klachten kunnen een rol gaan spelen. Maar uiteindelijk ligt de kern in het weggestopte deel. De onderliggende patronen die alles verstoren.

ENERGIE IN BALANS BRENGEN
Je kunt middelen gaan gebruiken, je voeding gaan veranderen, therapeutische gesprekken voeren, dat is allemaal vaak heel erg nodig en zinvol. Maar de onderliggende verstorende factor blijft soms aanwezig. De enige manier om die weg te halen is toegang verkrijgen tot het onderbewuste. Het is dus nodig  dat er afstemming op dat onderbewuste van jouw of je dier plaats vind. Die informatie naar boven halen. Vervolgens de energetische blokkade in beweging brengen. Hierdoor komen patronen naar de oppervlakte en die kunnen weer geheeld worden.

Het is zowel voor mens als voor dier mogelijk een reading & healing (consult) aan te vragen. Edit